solvay_3

A Solvay egy anyag megoldásokat gyártó nemzetközi vállalat. Mint az anyagok teljes körű gyártója, ő gondoskodik minden kellék beépítéséről. Az általuk gyártott anyagok az autóiparban, légi közlekedésben, energia-, építőiparban, agrár-élelmiszeriparban, környezetvédelemben, elektromos és elektronikai iparban kerülnek felhasználásra. A Solvay közel 30.900 főt foglakoztat 53 országban.

A Solvay Lengyelországban 11 éve van jelen, ahol 280 munkavállalót alkalmaz, a termelés és adminisztráció 3 központjában.

A Solvay Gorzow-ban lévő gyártó egységében problémát okozott a gyártócsarnok túlzott melegedése. A helyi elemzés kimutatta, hogy a legjobb megoldás az evaporatív klíma lenne a hagyományos klímával szemben. Mivel az evaporatív klíma telepítése és működése olcsóbb, mint a kompresszoros klímáké. Jelenleg 9 klíma került beépítésre, melyek együttesen 135.000m3/h légteljesítménnyel és hozzávetőlegesen 270kW hűtési teljesítménnyel (30°C, 40% RH) rendelkeznek, amelyek mindösszesen 9kW elektromos energiát és néhány liter vizet használnak föl.