Produkcja światłowodów Celco

A Cellco Lengyelország egyik legnagyobb vállalata, mely száloptikai megoldásokat kínál. A gyár, ezen termékeket tervezi, gyártja és értékesíti:

  • száloptikai tekercsek és toldó kábelek

  • teljes panelek minősített száloptikai kapcsoló táblákkal

  • száloptikai kábelek

  • képzések, felmérések, vizsgálatok

  • HFC hálózati tanácsadás, helyi száloptikai hálózat

A gyártási folyamat a hozzávetőlegesen 400m2-es üzemcsarnokban megköveteli a tiszta levegőt. A forró nyári napokon a belső hőmérséklet elérheti a 30°C-ot, ami kényelmetlen a személyzetnek. Annak érdekében, hogy megfeleljenek a friss levegő követelményének és a szükséges szintre hűtsék a teret, úgy döntöttek, hogy olyan megoldást választanak, ami olcsón beszerezhető és telepíthető (csak rövid csővezetékre, kb. 1m, van szükség), olcsó az üzemeltetése (mindössze 10% villamos energia felhasználás a hagyományos DX klímákhoz képest) és környezetbarát (hűtőközeg a hálózati víz).

 

Hozzávetőlegesen 1kW elektromos energiából 30kW hűtési energia nyerhető.

 

Működési költség (14.000m3/h teljesítményű evaporatív klíma – Breeze 900)

Fenntartási költség
Villamos energia

1.1 kWh – 14.3p (Net)

Víz

20 l/óra (átlagos) 6,4p (nettó)

Összes fenntartási költség óránként
Teljes heti fenntartási költség (168 óra)

Electricity cost – 13p/kWh (Net)

Víz költség (beleértve szennyvíz)

Úgy döntöttek, hogy szellőztetni és hűteni fogják a körülbelül 200m2-es kritikus területet. A végső rendszer kiválasztás alapja a szimpla, külső tetőre szerelt EKONAIR egység lett, melyből a levegő vezetékeken keresztül levezetésre került a belső térbe, ahol 4 irányba lett elosztva, körülbelül 3m magasan a padlószinttől. A már meglévő mechanikus elszívó rendszert pedig a levegő egyensúly kiegyenlítésére alkalmaztuk.

Ennek köszönhetően jelenleg a munkaterület levegő hőmérséklete nem haladja meg a 25°C-ot, valamint a szállított levegő friss és tiszta.